Vi har ätit fisk från havet i tusentals år. Men nu är haven och fisken som bor där hotade då vi fiskar för mycket - aldrig har det funnits så lite fisk i våra hav som i dag. Ohållbart industriellt fiske överfiskar samtidigt som havsbaserad fiskeodling leder till övergödning och bidrar till överfiske. När du väljer svensk, klimatcertifierad Gårdsfisk är din verksamhet med på resan mot ett hav i balans!
Hos Gårdsfisk föds fiskarna upp på inuti fiskstallar hos svenska bönder. Detta innebär att vår uppfödning står under svensk djurskyddslag, en av de tuffaste djurskyddslagarna i världen. Dessutom är vi unika med att ha certifieringen "Svensk Sigill Fisk och Skaldjur klimatcertifiering" som ställer ännu högre krav på exempelvis djurvälfärd, energi, recirkulation och foder. Allt för att säkerställa god djurhållning, minimera överfisket och övergödning av våra hav.

SORTIMENT
Fisköttbullar av Gårdsclarias™

Gårdsfisks fiskköttbullar är kanske världens godaste fiskköttbulle. Vår fisk, Gårdsclarias, ger en matig och fyllig färs. Kryddning med lök, salt och svartpeppar, i en klassisk rund form ger en överraskande mild smak. Konsistens och smak är väldigt lik en köttbulle. Fiskköttbullen är förstekt i solrosolja och behöver bara värmas innan servering.
Ursprung: Klimatcertifierad odlad fiskråvara, fött, uppfött, slaktat, styckat, förädlat och packat i Sverige.

Näringsvärden

Ingredienser

Recept Fiskköttbullar

Färs av Gårdsclarias™

Färs på Gårdsclarias är en given succé i alla köket! Färsen kan användas precis som vanlig nötfärs för att göra t.ex köttbullar, Wallenbergare eller tacos. Clarias är en medelfet matfisk med fast kött som tål höga temperaturer i pannan, på grillen och i ugnen.
Ursprung: Klimatcertifierad odlad fiskråvara, fött, uppfött, slaktat, styckat, förädlat och packat i Sverige.
Rik på Omega 3 & Källa till Protein

Näringsvärden

Recept Clariasfärs

Filé av Gårdsclarias™

Produktinfo
Art.nr:
5 000g, djupfryst
Filé av Gårdsclarias har fast konsistens som mer påminner om ljust kött än om fisk. Relativt neutral smak som passar att kryddas. Stek, grilla eller ugnsbaka – tål höga temperaturer och blir inte torr. Filéerna är skinn och benfria.
Ursprung: Klimatcertifierad odlad fiskråvara, fött, uppfött, slaktat, styckat, förädlat och packat i Sverige.
Rik på Omega 3 & Källa till Protein

Näringsvärden

Recept Clariasfilé

Filé av
Gårdsclarias
I fiskdisken

CERTIFIERINGAR OCH KVALITÉ
Vi arbetar för hög kvalité och hög djurvälfärd. Våra fiskar och produkter är klimatcertifierade och från Sverige, våra köttbullar är också märkta med Äkta vara, vilket innebär inga e-ämnen. I grunden ligger den tuffaste certifieringen för uppfödd fisk - Svensk Sigill Fisk och Skaldjur. Den sätter de högsta kraven på exempelvis djurvälfärd, foder, slakt och cirkularitet. Vårt höga kvalitativa fokus gör att vi sedan start 2013 aldrig har haft några sjukdomar och således aldrig behövt medicinera våra fiskar.

SVENSK SIGILL FISK & SKALDJUR

PFAS & HÖGFLOURERADE ÄMNEN

PCB

KVICKSILVER

EVENT
Webinar
Gårdsfisk i offentliga kök - för ett hav i balans
Ett webinarium med fokus på hur ni med Gårdsfisk kan servera enkel, god och hälsosam mat till era gäster och samtidigt bidra till ett mer välmående hav.
Alla har vi en relation till havet men nu står havet inför stora utmaningar och därför har Gårdsfisk utvecklat en smart lösning där svenska bönder föder upp de allätande fiskarna Clarias och Rödstrimma på sina gårdar. På det sättet kan vi fortsätta äta riktigt god fisk och samtidigt minska överfisket och övergödningen av våra hav. Fiskarna är allätare och behöver inte äta lika mycket fisk som exempelvis lax, då kan fisken i havet fortsätta vara kvar där istället för att bli foder. Våra fiskar ger också under sin uppväxt näring till grödan som odlas på åkern utanför ladugården. Smart för bonden, smart för havet och fisk för framtiden helt enkelt!
Innehåll i webinariet:
-
Vilka utmaningar står havet inför och hur är Gårdsfisk en del av lösningen?
-
Vilka certifieringar finns och styr arbetet hos Gårdsfisk och bönderna?
-
Vilka produkter finns och hur är de att tillaga i stor skala?
-
Hur kan ni börja arbeta med Gårdsfisk i er verksamhet?
Dag: Torsdag 10 april
Tid: 08.15 - 09.00
KONTAKT
Vill du få en djupare presentation av Gårdsfisk, komma på studiebesök på gården eller planera in en workshop där vi lagar mat tillsammans? Hör av dig via formuläret eller kontakta någon av våra säljare nedan.