Ceviche med Rödstrimma
INGREDIENSER
( 4 PORTIONER) - FÖRRÄTT
250 g filé av Rödstrimma
1/2 tsk salt
1 röd chili
3 st lime, pressad
1 vitlöksklyfta
1 tsk färsk ingefära, finriven
1/2 rödlök
1/2 gurka
1/2 knippe salladslök
Färsk koriander
GÖR SÅ HÄR
1. Skär fisken i mindre bitar och blanda med salt i en skål.
2. Kärna ur och finhacka chilin. Tillsätt chili, limesaft, pressad vitlök och ingefära till fisken. Blanda väl och ställ kallt ca 2 timmar.
3. Skiva rödlök tunt och lägg i kallt vatten ca 5 min. Låt rinna av på hushållspapper.
4. Skär bort kärnhuset och tärna gurkan. Skiva salladslöken. Blanda gurka och all lök i cevichen.
5. Grovhacka koriander och strö över cevichen vid servering.
Vi hoppas att det ska smaka! Vill du hänga med oss på vår resa där vi ska rädda haven? Eller se mer av vårt dagliga arbete på gården? Titta då in på vår Instagram och håll utkik!