Fish and chips med Rödstrimma, remouladsås och ärtröra
INGREDIENSER
(4 PORTIONER)
1000 g filé av Rödstrimma
4 bakpotatisar
1 liter frityrolja
Frityrsmet
3 dl vetemjöl
2 tsk maizena
2 tsk bakpulver
2 dl mineralvatten
Saften från 1/2 citron
1 knippe färsk dill
Salt & peppar
Remouladsås
2 dl majonnäs
1 dl pickles
1 tsk curry
Ärtröra
250 g gröna ärtor
2 vitlöksklyftor
1-2 tsk olivolja
Salt & peppar
Citronsaft
GÖR SÅ HÄR
1. Börja med remouladsåsen, hacka pickles fint och blanda samman med majonnäsen och curry. Ställ åt sidan.
2. Tina ärtorna, mixa med vitlöksklyftorna och olivoljan. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
3. Ta en bunke och blanda samman vetemjöl, maizena och bakpulver till frityrsmeten. Rör försiktigt ner mineralvattnet och citronen så att det blir en slät smet. Salta och peppra och låt smeten svälla i 20 minuter. Hacka det fina på dillen och tillsätt försiktigt i smeten.
4. Dags för pommes! Men vi tänkte att du själv får avgöra hur du vill göra din pommes. Köpa färdiga eller göra fina stavar och fritera?
5. Häll upp 1 dl vetemjöl i en tallrik och vänd fiskfiléerna i mjölet innan de doppas i frityrsmeten. Lägg ner fisken försiktigt i oljan (max två filéer i taget) och låt fritera till den fått en gyllenbrun färg.
Vi hoppas att det ska smaka! Vill du hänga med oss på vår resa där vi ska rädda haven? Eller se mer av vårt dagliga arbete på gården? Titta då in på vår Instagram och håll utkik!