Fish taco med ryggbit av Gårdsclarias
INGREDIENSER
(4 PORTIONER)
500 g ryggbit av Gårdsclarias
1 ägg
Mjöl
Ströbröd
2-3 klickar smör
200 g körsbärstomater
2-3 avokado
150 g rödkål
1 kruka koriander
1 rödlök
1 paket fetaost
8 mini tortillabröd
Sås
1,5 dl crème fraiche
0,5 dl majonnäs
1 tsk Sriracha
Saft från 1/2 lime
1 vitlöksklyfta
1 krm salt
GÖR SÅ HÄR
1. Skär och hacka upp alla grönsakerna och pressa lite lime över avokadon så att den inte blir brun i färgen.
2. Blanda samman alla ingredienserna till såsen i en skål. Smaka av med mer Sriracha om man vill ha extra hetta.
3. Smula sönder fetaosten och lägg i en skål.
4. Skär fisken i avlånga bitar som passar tortillabrödet
5 Vänd bitarna först i mjöl, sedan i väl utvispat ägg och till sist ströbröd.
6. Stek i smör tills de fått fin färg, har du en termometer rekommenderar vi en innertemperatur på över 60 grader.
7. Lägg alla tillbehör i ett tortillabröd, lägg i fisken och häll på sås och gärna lite limesaft. Toppa med färsk koriander.
Vi hoppas att det ska smaka! Vill du hänga med oss på vår resa där vi ska rädda haven? Eller se mer av vårt dagliga arbete på gården? Titta då in på vår Instagram och håll utkik!