Helgrillad Rödstrimma
INGREDIENSER
(4 PORTIONER)
2-3 hel rensad och fjällad Rödstrimma
2 krukor dill
3 citroner
800g potatis
2 avokado
2 fänkålsstånd
olivolja
örtsalt
peppar
Örtsmör
100g smör
2 msk gräslök
2 msk perilja
2 vitlöksklyftor
Örtsalt
1 ark smörpapper
GÖR SÅ HÄR
Tänd grillen
Rör ihop 100g rumsvarmt smör med gräslök, persilja, vitlök och örtsalt. Lägg smöret i smörpapper och forma till en rulle. Låt stå i kylen ca 30 min.
Salta och peppra inuti fisken innan den fylls med dill och citronskivor. Gör små snitt i skinnet på fisken så att örtsmöret lättare kan tränga in i köttet.
Pensla skinnet på fisken med olivolja innan grillning. Grilla fisken ca 10-15 min på varje sida tills fisken fått fin färg.
Dela fänkålen på längden, pensla med olivolja och salta. Grilla tills fänkålen mjuknat och fått en lätt sotig färg.
Halvera en citron och lägg den på grillen tills den är lätt bränd.
Koka potatisen i lättsaltat vatten.
Halvera advokadon och dela i skivor. Lägg fänkålen och advokadon på ett fat. Drissla över olivolja och citronsaft från den grillade citronen. Smaka av med örtsalt och peppar.
Servera den helgrillade rödstrimman med en klick örtsmör, avokadon, fänkålen och kokt potatis.
Vi hoppas att det ska smaka! Vill du hänga med oss på vår resa där vi ska rädda haven? Eller se mer av vårt dagliga arbete på gården? Titta då in på vår Instagram och håll utkik!