top of page
GF_Pil_Cirkel.png

Honungsgrillad ryggbit av Gårdsclarias

INGREDIENSER

(4 PORTIONER)

500 g ryggbit av Gårdsclarias


Honungsmarinad

3/4 dl honung

3 vitlöksklyftor, krossade

0.5 chili, finhackad

1,5 msk japansk soja

3/4 dl fisksås

1 lime, skal och saft

nymalen svartpeppar


Krispig rotfruktsallad

600 g valfria rotfrukter, finstrimlade

4 vårlökar, strimlade

45 g ingefära

1 stor lime, saft

1 tsk socker

1 msk fisksås

1 dl basilika

1 dl koriander

1 dl mynta


Tillbehör

Färskpotatis

GÖR SÅ HÄR

1. Marinad: Kärna ur och hacka en halv chili. Ta mer eller mindre beroende på hur väl du klarar av hetta.

Skala och krossa vitlöksklyftorna. Riv skal från 1 lime och pressa saften. Lägg alla ingredienser i en skål och rör samman. Ta undan cirka en tredjedel och ställ i kylen.


2. Lägg fisken i resten av marinaden och sväng runt ordentligt. Häll allt i en påse och låt marinera i kylskåp i 3 timmar, eller över natten.


3. Krispig sallad: Skala ingefäran med en tesked och riv den med rivjärn. Pressa ut juicen ur den rivna

ingefäran och blanda juicen med limesaft, socker och fisksås. Strimla rotfrukterna och blanda med dressingen. Låt stå under tiden som du grillar fisken.


4. Släng på den marinerade fisken på grillen och låt grillas ca 5 minuter på varje sida samtidigt som du penslar på marianden som du sparade.  När fisken har en innertemperatur på 65-70° är de klara. Då Clariasen är en väldigt tålig fisk gör det inget om innertemperaturen går högre än 70°.


5. Servera fisken på ett fat och toppa med strimlad vårlök.


6. Sväng runt salladen med strimlad vårlök och hackade örter och servera med limeklyftor och den grillade Gårdsclariasen. Servera tillsammans med kokt färskpotatis om så önskas.

Vi hoppas att det ska smaka! Vill du hänga med oss på vår resa där vi ska rädda haven? Eller se mer av vårt dagliga arbete på gården? Titta då in på vår Instagram och håll utkik!

bottom of page