top of page
GF_Pil_Cirkel.png

Lasagne med färs av Gårdsclarias

INGREDIENSER

(4 PORTIONER)

500g clariasfärs

2 rödlökar

1 vitlöksklyfta

1 nypa salt

1/2 krm peppar

400g krossade tomater

1 msk soja

1 msk tomatpuré

1 grönsaksbuljong

1 tsk timjan

1/2 msk oregano

lasagneplattor

150g ost


Bechamelsås

2 msk smör

3 msk mjöl

4 1/2 dl mjölk

3 krm örtsalt

1/2 krm vitpeppar


Salladsblandning

2 avokado

1 gurka


Salladsdressing

2 msk rapsolja

1 msk balsamvinäger

1 skvätt citron

Örtsalt

Peppar

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ungen på 180 grader

  2. Skala och hacka rödlöken i fina bitar

  3. Hetta upp olja i en panna och stek löken på lagom värme tills den blir mjuk.

  4. Lägg i färsen och stek i medelhög temperatur i 5 minuter

  5. Häll i resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar

  6. Låt färssåsen puttra i ca 15 minuter

  7. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet. Ta av kastrullen från värmen och rör runt ordentligt. Häll i mjölken och sätt tillbaka kastrullen på plattan. Rör tills den har tjocknat bra och tillsätt sedan salt och vitpeppar. 

  8. Smeta ut bechamelsås i botten på en ugnsfast form tillsammans med en lite del av färssåsen. Lägg sedan lasagneplattor ovanpå och fortsätt att varva tills formen är full. Toppa med ost. 

  9. Sätt in lasagnen i ugnen i ca 30 minuter 

  10. Servera med sallad

Vi hoppas att det ska smaka! Vill du hänga med oss på vår resa där vi ska rädda haven? Eller se mer av vårt dagliga arbete på gården? Titta då in på vår Instagram och håll utkik!

bottom of page