Lasagne med färs av Gårdsclarias
INGREDIENSER
(4 PORTIONER)
500g clariasfärs
2 rödlökar
1 vitlöksklyfta
1 nypa salt
1/2 krm peppar
400g krossade tomater
1 msk soja
1 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljong
1 tsk timjan
1/2 msk oregano
lasagneplattor
150g ost
Bechamelsås
2 msk smör
3 msk mjöl
4 1/2 dl mjölk
3 krm örtsalt
1/2 krm vitpeppar
Salladsblandning
2 avokado
1 gurka
Salladsdressing
2 msk rapsolja
1 msk balsamvinäger
1 skvätt citron
Örtsalt
Peppar
GÖR SÅ HÄR
Sätt ungen på 180 grader
Skala och hacka rödlöken i fina bitar
Hetta upp olja i en panna och stek löken på lagom värme tills den blir mjuk.
Lägg i färsen och stek i medelhög temperatur i 5 minuter
Häll i resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar
Låt färssåsen puttra i ca 15 minuter
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet. Ta av kastrullen från värmen och rör runt ordentligt. Häll i mjölken och sätt tillbaka kastrullen på plattan. Rör tills den har tjocknat bra och tillsätt sedan salt och vitpeppar.
Smeta ut bechamelsås i botten på en ugnsfast form tillsammans med en lite del av färssåsen. Lägg sedan lasagneplattor ovanpå och fortsätt att varva tills formen är full. Toppa med ost.
Sätt in lasagnen i ugnen i ca 30 minuter
Servera med sallad
Vi hoppas att det ska smaka! Vill du hänga med oss på vår resa där vi ska rädda haven? Eller se mer av vårt dagliga arbete på gården? Titta då in på vår Instagram och håll utkik!