Örtgrillad ryggbit av Gårdsclarias med sötpotatissallad
INGREDIENSER
(4 PORTIONER)
500 g ryggbit av Gårdsclarias
600 g sötpotatis
Olja
Salt & peppar
Fetaost
Oliver
Örtolja
Rapsolja
1 kruka basilika
1 paket ruccola
1 kruka persilja
1/2 vitlöksklyfta
1 msk olja
1 dl olivolja
Citronsaft
Salt och peppar
GÖR SÅ HÄR
1. Starta grillen.
2. Skala och dela sötpotatisarna i små kuber. Drissla över olja, salta och peppra. In i ugnen på 225 grader i 15-20 minuter.
3. Mixa örterna, vitlöksklyftan och ruccolan tillsammans med rapsoljan. Tillsätt olivoljan och mixa lite till, mixa inte olivoljan för länge då den blir besk. Salta och peppra efter smak. Smaka av med lite citronsaft.
4. Drissla över olivolja över fisken och gnid in den ordentligt, salta och peppra. Grilla ca 5 min per sida tills den har en innertemperatur på ca 65 grader.
5. Tärna upp fetaosten och blanda samman med potatisen, oliverna och ruccolan. Drissla över örtoljan över fisken och potatissalladen vid servering.
Vi hoppas att det ska smaka! Vill du hänga med oss på vår resa där vi ska rädda haven? Eller se mer av vårt dagliga arbete på gården? Titta då in på vår Instagram och håll utkik!