Panerad Rödstrimma med potatisstomp
INGREDIENSER
4 PORTIONER
500 g filé av Rödstrimma
1 ägg
Mjöl
Ströbröd
Potatisstomp med persilja
800 g potatis
1/2 kruka persilja
1 dl mjölk
50 g smör
salt och peppar
Tillbehör
Lingonsylt
Ärtor
Smör
GÖR SÅ HÄR
1.Skala och koka potatisen i saltat vatten.
2. Häll av vattnet från potatisen och mosa potatisen.
3.Tillsätt mjölken och smöret och blanda runt. Salta och Peppra efter behag.
4. Hacka persiljan och blanda med potatisen.
5. Vänd filéerna först i mjöl, sedan i väl utvispat ägg och till sist ströbröd. Stek filéerna i smör.
6. Smält smör i en kastrull. Servera fisken och potatisstompet med lingonsylt, smält smör och ärtor.
Vi hoppas att det ska smaka! Vill du hänga med oss på vår resa där vi ska rädda haven? Eller se mer av vårt dagliga arbete på gården? Titta då in på vår Instagram och håll utkik!