top of page
GF_Pil_Cirkel.png

Panerad Rödstrimma med potatisstomp

INGREDIENSER

4 PORTIONER

500 g filé av Rödstrimma

1 ägg

Mjöl

Ströbröd


Potatisstomp med persilja

800 g potatis

1/2 kruka persilja

1 dl mjölk

50 g smör

salt och peppar


Tillbehör

Lingonsylt

Ärtor

Smör

GÖR SÅ HÄR

1.Skala och koka potatisen i saltat vatten. 


2. Häll av vattnet från potatisen och mosa potatisen. 


3.Tillsätt mjölken och smöret och blanda runt. Salta och Peppra efter behag. 


4. Hacka persiljan och blanda med potatisen. 


5. Vänd filéerna först i mjöl, sedan i väl utvispat ägg och till sist ströbröd. Stek filéerna i smör. 


6. Smält smör i en kastrull. Servera fisken och potatisstompet med lingonsylt, smält smör och ärtor.

Vi hoppas att det ska smaka! Vill du hänga med oss på vår resa där vi ska rädda haven? Eller se mer av vårt dagliga arbete på gården? Titta då in på vår Instagram och håll utkik!

bottom of page