Ramen med filé av Rödstrimma, nudlar, champinjoner och salladslök
INGREDIENSER
(4 PORTIONER)
250 g filé av Rödstrimma
200 g nudlar
200 g champinjoner
1/2 knippe salladslök
1/2 chili
2 tsk riven ingefära
3 vitlöksklyftor
2-3 msk japansk soya
1 msk sesamolja
2 tsk honung
2 tsk vitvinsvinäger
3 msk Grönsaksfond
1 liter vatten
Färska böngroddar
Olja till stekning
Salt
GÖR SÅ HÄR
1. Skär svampen och bryn i olja i en kastrull.
2. Hacka salladslök, chili och stek tillsammans med svampen i kastrullen. Rör runt ofta så att det inte fastnar.
3. Häll ner riven ingefära, pressad vitlök, sesamolja, soya, vitvinsvinäger och honung i kastrullen. Rör runt.
4. Häll vatten och grönsaksfond i kastrullen. Låt sjuda i 20 minuter.
5. Koka nudlar enligt anvisningar.
6. Skär fisken i lagom stora bitar. Salta och stek i olja i några minuter.
7. Servera buljongen med nudlar, böngroddar, färsk salladslök och stekt Rödstrimma. Strö sesamfrön på toppen.
Vi hoppas att det ska smaka! Vill du hänga med oss på vår resa där vi ska rädda haven? Eller se mer av vårt dagliga arbete på gården? Titta då in på vår Instagram och håll utkik!