Rödstrimma med kantareller och örtsmör
INGREDIENSER
(4 PORTIONER)
500 g filé av Rödstrimma
900 g potatis
150 g kantareller
1/2 dl hackad gräslök
1/2 dl hackad dill
75 g smör
Smör till stekning
1 dl mjöl
Salt
Vitpeppar
GÖR SÅ HÄR
1. Skala och koka potatisen.
2. Salta och peppra filéerna på båda sidorna och vänd sedan i mjöl så de täcks helt.
3. Stek fileerna i rikligt med smör i några minuter på var sida tills de är genomstekta och lägg sedan åt sidan och håll dem varma.
4. Skölj stekpannan och stek sedan kantarellerna tills dom mjuknat och fått en fin gyllene färg.
5. Bryn sedan smöret och tillsätt de hackade örterna precis innan servering.
6. Servera rödstrimman med potatis, kantareller och ringla över örtsmöret.
Vi hoppas att det ska smaka! Vill du hänga med oss på vår resa där vi ska rädda haven? Eller se mer av vårt dagliga arbete på gården? Titta då in på vår Instagram och håll utkik!