Stekt Ryggbit av Gårdsclarias med pestopotatis toppat med parmesan
INGREDIENSER
(4 PORTIONER)
500 g ryggbit av Gårdsclarias
1 kg delikatesspotatis
2 msk pesto
Parmesan
Ruccola
Salt
Peppar
1 msk olja
Smör att steka i
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Halvera den oskalade delikatesspotatisen och häll ut på en plåt med bakplåtspapper. Häll över olja, salta och blanda runt väl. Sätt in plåten i ugnen i 20-30 min.
2. Salta och peppra Clariasen. Stek sedan i rikligt med smör tills fisken har en innertemperatur på ca 65 grader.
3. Stick potatisen med en provsticka och ta ut dem när de är färdiga. Lägg potatisen i en skål och blanda runt tillsammans med peston.
4. Servera potatisen med den stekta Clariasen, ruccola och grovt riven parmesan.
Vi hoppas att det ska smaka! Vill du hänga med oss på vår resa där vi ska rädda haven? Eller se mer av vårt dagliga arbete på gården? Titta då in på vår Instagram och håll utkik!