Urban Deli fiskgratäng med ryggbit av Gårdsclarias
INGREDIENSER
(4 PORTIONER)
Gårdsclarias
300 g ryggbit av Gårdsclarias
Rimmlag
1 l vatten
1/2 dl salt
Pommes duchesse
1000 g mjölig skalad potatis
50 g smör
50 g olja
3 äggulor
Salt
Citronsaft
Skaldjurssås
25 g smör
3 msk vetemjöl
3 msk tomatpuré
1 msk dillfrö
1,5 dl vispgrädde
2 dl skaldjursbuljong
1,5 dl crème fraiche
Smaka upp med salt
Fänkålscruditeé
1 st fänkål
Citron
Olivolja
Salt
Tillbehör
80 g spenat
GÖR SÅ HÄR
Gårdsclarias
Sätt ugnen
1. Rimma Gårdsclariasen i saltlag. Koka vatten och salt tills saltet löst upp sig. Låt svalna och låt fisken rimma i saltlagen i 30 minuter.
Pommes duchesse
2. Koka potatisen i saltat vatten. Mosa och låt ånga av ett slag.
Tillsätt smör, olja och äggulor och vispa tills slät. Smaka av med salt och citronsaft. Fyll på spritspåse med stjärntyll.
Skaldjurssås
3. Bryn smöret i en kastrull tills den börjar ta lite färg.Tillsätt vetemjöl, tomatpuré och dillfrön, fortsätt att bryna tills tomatpurén är rejält urfräst. Tillsätt vispgrädde och skaldjursbuljong, koka upp och vispa slät. Tillsätt crème fraiche och koka upp och vispa med jämna mellanrum, smaka av med salt.
Fänkålscrudité
4. Skiva fänkålen tunt, skölj, krama med salt, olivolja och citron.
Spenat
5. Stek hastigt i olja, krydda med lite salt.
Fiskgratäng
6. Sätt ugnen på 225°C. Ta en ungsfast form, lägg fisken i mitten av formen och baka i ugnen i 15 minuter. Ta ut formen och montera sedan fiskgratängen i den här ordningen: Spritsa pommes duchesse runt kanten. Häll sedan på sås, fänkålscruditén samt stekt spenat. Baka i ugnen i 30 minuter.
Vi hoppas att det ska smaka! Vill du hänga med oss på vår resa där vi ska rädda haven? Eller se mer av vårt dagliga arbete på gården? Titta då in på vår Instagram och håll utkik!